buitenland

Europese Unie ziet geen militaire oplossing

Door ANP - 07 april 2017

BRUSSEL (ANP) – De Europese Unie is er heilig van overtuigd dat er geen militaire oplossing is voor het conflict in Syrië. Maar de intentie achter de Amerikaanse aanval om nieuwe inzet van chemische wapens in Syrië te voorkomen en de daders af te schrikken is begrijpelijk.

Dat stelt EU-buitenlandchef Federica Mogherini vrijdag in een verklaring namens de EU-landen. De unie was vooraf ingelicht over de Amerikaanse raketaanval op een Syrische luchtmachtbasis, schrijft zij. Het gebruik van chemische wapens is een oorlogsmisdaad en de daders moeten worden bestraft, aldus de Italiaanse.

De EU wijst erop dat alleen een politieke oplossing het ruim zes jaar oude conflict tot een einde kan brengen. De recente gebeurtenissen maken de gesprekken tussen de strijdende partijen in Genève onder leiding van de VN alleen maar urgenter, staat in de verklaring.