buitenland

Extra politie-inzet bij Bayern-Real

Door ANP - 12 april 2017

MNCHEN (ANP/DPA) – Na de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund dinsdag worden bij het duel tussen Bayern München en Real Madrid woensdag in München tachtig extra agenten ingezet. ,,We hebben het aantal politie-agenten verhoogd naar 450”, meldde een politie-woordvoerder in München woensdag. Bayern en Real Madrid treffen elkaar in de kwartfinales van de Champions League.

Het duel tussen Borussia Dortmund en AS Monaco werd dinsdag afgelast na een aanslag op de bus van de Duitse ploeg waarbij de Spaanse speler Marc Bartra gewond raakte. Beide teams komen nu woensdagavond in actie, twee uur voordat in München Bayern en Real aftrappen. De Münchener politie kondigde extra maatregelen aan rond het vervoer van beide teams naar het stadion. ,,Maar er zijn geen aanwijzingen dat er gevaar dreigt”, aldus de woordvoerder.