buitenland

Facebook: beoordeling videocontent moet beter

Door ANP - 18 april 2017

SAN FRANCISCO (ANP) – Facebook heeft maandag in een evaluatie over hoe het omgaat met gewelddadige (live)video’s op het sociale netwerk, aangegeven dat de beoordeling sneller en beter moet. De evaluatie volgt nadat een video van een moord in Cleveland zondag twee uur lang op Facebook online stond.

,,We geven prioriteit aan meldingen met ernstige veiligheidsimplicaties voor onze gemeenschap en we werken eraan om het beoordelingsproces nog sneller te maken”, aldus de vicepresident van Facebook op het gebied van operaties en mediapartners.

Op de video is te zien hoe Steve Stephens zichzelf filmt in zijn auto. ,,Ik heb iemand gevonden die ik ga doden”, zegt hij tegen de camera. ,,Ik ga deze man hier doden. Hij is nog oud ook.” Stephens stapt vervolgens uit en vraagt een 74-jarige man om de naam van zijn vriendin te noemen.

Als het slachtoffer daar gehoor aan geeft, krijgt hij te horen dat de vriendin de reden is dat hij wordt doodgeschoten. De man wordt daarop ondanks een smeekbede door het hoofd geschoten.