buitenland

Financiële steun voor gezinnen in Mocoa

Door ANP - 03 april 2017

MOCOA (ANP) – De Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft elke familie die is getroffen door de aardverschuiving in Mocoa een schadevergoeding van 18 miljoen pesos (ruim 5600 euro) beloofd. Verder zegde hij toe snel werk te maken van de wederopbouw van de stad in het zuidwesten van het land, aldus de Colombiaanse radiozender RCN zondag (plaatselijke tijd).

,,We gaan vaart zetten achter de bouw van een nieuw ziekenhuis’, zei Santos. ,,De gezondheidszorg in Mocoa zal beter zijn dan ze ooit is geweest.”

De cijfers over het aantal slachtoffers door de natuurramp lopen uiteen. De autoriteiten meldden zondag aanvankelijk dat circa 250 mensen zijn omgekomen, maar later zei Santos dat de aardverschuiving 210 levens heeft geëist. Onder de doden zijn ruim veertig kinderen.

De autoriteiten vrezen dat het dodental verder oploopt, omdat nog honderden mensen worden vermist.