buitenland

‘Gifgasaanval ook schuld Iran en Rusland’

Door ANP - 04 april 2017

WASHINGTON (ANP/RTR/DPA) – Rusland en Iran dragen grote morele medeverantwoordelijkheid voor de doden die zijn gevallen door de mogelijke inzet van gifgas in de Syrische provincie Idlib. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson zei dinsdag dat Moskou en Teheran als bondgenoten van Syrië hun invloed moeten laten gelden op de Syrische president Bashar al-Assad.

,,Het is duidelijk hoe Assad opereert, met brute en schaamteloze barbarij”, zei Tillerson. ,,Iemand die chemische wapens gebruikt om zijn eigen mensen aan te vallen, laat een fundamentele minachting voor menselijk fatsoen zien.”

Tillerson zei dat Rusland en Iran er voor moeten zorgen dat er niet nog een keer zo’n gifgasaanval komt. Verder benadrukte de bewindsman het belang van het bereiken van een wapenstilstand.