buitenland

Gouverneur Homs: aantal slachtoffers valt mee

Door ANP - 07 april 2017

BEIRUT (ANP/RTR) – De Amerikaanse aanval op de luchtmachtbasis in Shayrat heeft niet veel slachtoffers gemaakt, maar vooral materiële schade veroorzaakt. Dat zegt gouverneur Talal Barazi van de provincie Homs, waarin het militaire doelwit van de aanval ligt. Volgens de gouverneur zijn de bluswerkzaamheden en de reddingsoperaties al enkele uren bezig.

De gouverneur zei verder dat de luchtaanval vooral de doelstellingen van gewapende terroristische groepen en Islamitische Staat heeft gediend. ,,Het Syrische leiderschap en het Syrische beleid zal er niet door veranderen”, zei Barazi in gesprek met de Syrische staatstelevisie. ,,Dit was niet het eerste doelwit van een aanval en zal ook niet het laatste zijn, denk ik.”

De aanval was volgens legerofficials van de VS een reactie op de gifgasaanval die volgens Washington is uitgevoerd door de troepen van president Assad. De Syrische regering heeft iedere verantwoordelijkheid steeds ontkend.