buitenland

‘Grote schade op getroffen luchtmachtbasis’

Door ANP - 07 april 2017

MOSKOU (ANP/RTR) – De Amerikaanse aanval met kruisraketten heeft ,,aanzienlijke” schade aangericht aan de Syrische luchtmachtbasis Shayrat. ,,Alle vliegtuigen op de basis zijn onbruikbaar. We kunnen stellen dat ze compleet zijn vernietigd”, zei een medewerker van de basis tegen het Russische persbureau RIA Novosti.

Amerikaanse oorlogsschepen vuurden in de nacht van donderdag op vrijdag bijna zestig raketten af op de basis, waar ook Russische militairen aanwezig zijn. De Russen waren vooraf gewaarschuwd over de aanval, zeiden Amerikaanse functionarissen.

Eerder meldde ook het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten dat de basis grotendeels was verwoest door de Amerikaanse aanval. Volgens het Libanese televisiestation al-Mayadeen had het Syrische leger voorafgaande aan de aanval de meeste gevechtstoestellen laten weghalen.