buitenland

Huiszoekingen in onderzoek aanslag Zweden

Door ANP - 08 april 2017

STOCKHOLM (ANP) – De Zweedse politie heeft zaterdag in Stockholm huiszoekingen gedaan in het onderzoek naar de aanslag van vrijdag in de Zweedse hoofdstad.

De krant Aftonbladet meldde dat een speciale politie-eenheid in een pand in de wijk Varberg, in het zuidwesten van de stad, is binnengevallen. Daar zou een jongeman zijn afgevoerd. Elders in de stad zijn naar verluidt drie mensen aangehouden. Zij reden in een auto die volgens Zweedse media in verband wordt gebracht met de hoofdverdachte, een 39-jarige man afkomstig uit Oezbekistan.

De man reed vrijdag in Stockholm met een gestolen vrachtauto in op voorbijgangers en boorde truck in een winkel. Hij werd later gearresteerd. Er zijn vier doden gevallen. De Zweedse politie heeft niets laten weten over eventuele medeplichtigen.