buitenland

Koning Saudi-Arabië gooit kabinet om

Door ANP - 22 april 2017

RIYAD (ANP) – De koning van Saudi-Arabië heeft zaterdagavond z’n kabinet fors hervormd. Hij verving een aantal ministers en één minister is afgezet. Het gaat om Khaled Al Araj van Publieke Werken. Er wordt een onderzoek naar hem gedaan. Hij zou zijn positie hebben misbruikt.

In de serie koninklijke decreten die de koning zaterdag live op televisie bekendmaakte, zat ook een besluit voor de bouw van een nationaal veiligheidscentrum. Tevens kondigde hij aan dat iedereen die betrokken is bij de militaire operatie in Jemen twee maanden extra salaris krijgt. Saudi-Arabië leidt een internationale coalitie in Jemen tegen Houthi-rebellen en hun bondgenoten, om de macht terug te geven aan de verdreven president Abd-Rabbu Mansour Hadi.