buitenland

Lavrov: hopelijk geen blijvende schade met VS

Door ANP - 07 april 2017

MOSKOU (ANP/RTR) – De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov hoopt dat de Amerikaanse raketaanval op Syrië de relaties tussen Moskou en Washington niet onherstelbaar zal schaden. ,,Dit was een daad van agressie gebaseerd op een absoluut verzonnen voorwendsel”, zei Lavrov vrijdag op een persconferentie in het Oezbeekse Tasjkent.

Lavrov: ,,Het doet me denken aan de situatie in 2003 toen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, samen met een aantal van hun bondgenoten Irak aanvielen.” Hij zei dat Rusland aan Washington opheldering zal vragen waarom ze de aanvallen hebben uitgevoerd.

,,Ik hoop dat deze provocatie niet zal leiden tot onherstelbare schade aan de Amerikaans-Russische relaties”, aldus Lavrov. Voor zover bekend zijn geen Russische militairen omgekomen bij de aanval, voegde hij toe.