buitenland

Leger Egypte moet openbare panden beschermen

Door ANP - 09 april 2017

CARO (ANP/DPA) – Het Egyptisch leger moet in heel het land openbare gebouwen beschermen. Dit heeft president Abdel Fattah al-Sisi zondag besloten na twee bomaanslagen op christenen in het noorden van Egypte. Daarbij zijn meer dan veertig mensen om het leven gekomen en circa 120 mensen gewond geraakt.

De extra bescherming zal naar verwachting weinig in het straatbeeld veranderen. Militairen zijn alom aanwezig in het land dat sinds 1952 vrijwel onafgebroken door generaals wordt geregeerd. Generaal al-Sisi greep begin juli 2013 de macht.

Veel christenen zien in al-Sisi een schild tegen het soennitische extremisme dat het Midden-Oosten plaagt. Van de ruim negentig miljoen Egyptenaren zijn er naar schatting 13,5 miljoen christen.