buitenland

Leger Niger doodt tientallen leden Boko Haram

Door ANP - 10 april 2017

NIAMEY (ANP) – Veiligheidstroepen van Niger hebben 57 leden van de islamitische terreurgroep Boko Haram gedood toen die een dorp aanviel in de regio Diffa. Dat heeft het ministerie van Defensie van Niger maandag verklaard.

Bij de aanval van Boko Haram raakten vijftien militairen en twee burgers gewond. Het leger nam een groot wapenarsenaal van de terreurbeweging in beslag, waaronder granaatwerpers en machinegeweren.

Boko Haram is actief in Nigeria, Kameroen, Niger, Tsjaad en de Centraal Afrikaanse Republiek. De beweging wil een islamitische staat stichten en gaat daarbij nietsontziend te werk. Het netwerk heeft naar schatting 15.000 mensen gedood en meer dan twee miljoen anderen van huis en haard verjaagd.