buitenland

Mattis: militair beleid in Syrië onveranderd

Door ANP - 11 april 2017

WASHINGTON (ANP/RTR) – De Amerikaanse minister van defensie Jim Mattis heeft dinsdag gezegd dat het militaire beleid van de VS in Syrië niet is veranderd. Het doel blijft ook na de raketaanval op een Syrische luchtmachtbasis het verslaan van de terreurorganisatie Islamitische Staat. ,,Onze legerinzet is gericht op het breken van IS, op het vernietigen van IS in Syrië”, aldus Mattis tijdens een persconferentie in het Pentagon.

Hij voegde eraan toe dat er geen twijfel over kan bestaan dat de Syrische regering verantwoordelijk is voor de zenuwgasaanval vorige week. In het verleden heeft het leger van Assad al verscheidene keren chemische wapens gebruikt. Mattis waarschuwde dat als dat blijft gebeuren Syrië daarvoor zwaar zal boeten omdat chemische oorlogsvoering uit den boze is.