buitenland

May nodigt Juncker uit voor ‘brexit-gesprek’

Door ANP - 20 april 2017

BRUSSEL (ANP) – De Britse premier Theresa May heeft Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker uitgenodigd voor een ‘brexit-gesprek’. Juncker en May spreken elkaar op 26 april in Londen over het komende vertrek van Groot-Brittannië uit de EU, maakte een woordvoerster van de commissie donderdag bekend.

Juncker neemt uit Brussel onder anderen de hoofdonderhandelaar namens de EU, Michel Barnier, mee. Het gesprek vindt plaats vlak voor de top van de EU-leiders op 29 april waar zij de richtsnoeren voor de onderhandelingen voor Barnier zullen vaststellen. Die zullen beginnen na de Britse verkiezingen op 8 juni, hebben Juncker en May dinsdagavond al afgesproken. Dat was nadat zij onverwacht vervroegde verkiezingen aankondigde. Het Britse parlement heeft daar woensdag mee ingestemd.