buitenland

Mensen vermist na aardverschuiving op Java

Door ANP - 01 april 2017

JAKARTA (ANP/RTR/DPA) – Zeker 27 mensen worden vermist sinds een aardverschuiving een dorp trof op het Indonesische eiland Java. Tientallen huizen werden bedolven, zei een woordvoerder van de rampenbestrijdingsdienst.

De autoriteiten evacueerden het dorp vrijdag (lokale tijd) vanwege de zware regenval. Dorpsbewoners zouden een dag later echter zijn teruggekeerd om een oogst binnen te halen. Ook zij zouden zijn bedolven, maar het is nog onduidelijk hoeveel mensen precies onder de modder en het puin liggen.

Politiemensen en militairen helpen de dorpelingen bij de zoektocht naar slachtoffers. Het reddingswerk wordt volgens de woordvoerder gehinderd doordat mensen massaal naar de rampplek trekken om een kijkje te nemen. Dat veroorzaakt verkeersopstoppingen in het gebied.