buitenland

Merkel: vluchteling integreert beter in dorp

Door ANP - 01 april 2017

BERLIJN (ANP/DPA) – De Duitse bondskanselier Angela Merkel adviseert vluchtelingen niet in grote steden neer te strijken, maar een toekomst in landelijke gebieden op te bouwen. In een zaterdag verspreide videoboodschap legt Merkel uit dat integratie in een dorp vaak makkelijker is.

,,Daar is meer woonruimte en daar kunnen de mensen zich vaak beter om vluchtelingen bekommeren”, aldus Merkel. De bondskanselier liet weten dat veel vluchtelingen naar Duitsland komen, omdat hun een rustiger en beschermder leven in het vooruitzicht wordt gesteld. Merkel wees erop dat de nieuwkomers zich moeten houden aan de Duitse wet en de normen en waarden die in Duitsland gelden. Ze noemde onder meer tolerantie, openheid, godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting.

,,Aan de andere kanten moeten wij als Duitsers ook open zijn”, zei Merkel. ,,Men moet begrijpen dat de vluchtelingen uit een onbekende wereld met andere gebruiken en tradities komen en we moeten ze daarom met begrip en belangstelling tegemoet treden.”