buitenland

Mélenchon overtuigendst tijdens tv-debat

Door ANP - 05 april 2017

PARIJS (ANP) – De links-radicale kandidaat Jean-Luc Mélenchon kwam dinsdagavond volgens Franse kijkers het overtuigendst over tijdens het debat tussen de elf presidentskandidaten. Dat blijkt uit een peiling van Elabe voor de zender BFM TV. Het was het tweede grote live debat dat werd uitgezonden.

Mélenchon kreeg 25 procent van de stemmen. Hij bleef de favoriete kandidaten, de liberale Emmanuel Macron en de populist Marine Le Pen van het Front National voor. Die kregen respectievelijk 21 en 11 procent van de stemmen. De centrumrechtse ex-premier Franois Fillon eindigde op de derde plaats met 15 procent.

Tijdens het vier uur durende debat kreeg Le Pen het zwaar te verduren. Niet alleen kreeg ze de wind van voren van Macron, maar ook via rechts werd ze aangepakt over de EU.