buitenland

Nieuwe VN-resolutie over gasaanval Syrië

Door ANP - 05 april 2017

NEW YORK (ANP) – De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben dinsdag een nieuwe VN-resolutie voorgesteld waarin de dodelijke gasaanval in Syrië sterk wordt veroordeeld. De resolutie zal woensdag waarschijnlijk in stemming worden gebracht.

Daarin wordt ook aan secretaris-generaal van de VN, António Guterres, gevraagd om maandelijks te rapporteren of de Syrische regering meewerkt met een internationaal onderzoek naar het gebruik van chemische wapens in het land.

De resolutie is een reactie op de luchtaanval met chemische wapens in de Syrische provincie Idlib. De aanval zou rond de zestig levens hebben geëist. De VN-Veiligheidsraad gaat uitzoeken wie verantwoordelijk is, al staat voor veel landen vast dat het regime van Bashar al-Assad erachter zit.