buitenland

Nog geen andere verdachten aanslag spelersbus

Door ANP - 21 april 2017

DORTMUND (ANP/DPA) – Het Duitse Openbaar Ministerie (OM) heeft nog geen andere verdachten in beeld van de bomaanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. Toch wordt ook niet helemaal uitgesloten dat de Russisch-Duitse Sergej W. hulp heeft gehad van handlangers, zei een woordvoerster van het OM vrijdag.

De 28-jarige verdachte zou een financieel motief hebben gehad. Door te speculeren op een koersdaling van de club, hoopte de man naar verluidt veel geld te verdienen. Het is nog onduidelijk wat voor bedrag hij maximaal had kunnen opstrijken.

De man is vrijdag voorgeleid. Hij wordt onder meer verdacht van poging tot moord, het gebruik van explosieven en het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel. Het OM liet weten dat de man derivaten had gekocht, waarmee hij speculeerde op een koersval van Borussia-aandelen. De meeste kocht hij op de dag van de aanslag. Om de uitgaven te kunnen financieren, had hij tienduizenden euro’s geleend.

Twee gewonden

Bij de aanslag raakten een speler van Borussia Dortmund en een agent gewond. Het onderzoek naar de herkomst van de gebruikte explosieven is nog in volle gang, aldus het OM vrijdag. Volgens Duitse media beschikte de hoofdverdachte over de vaardigheden om een dergelijke aanslag uit te voeren.

Door de aanslag van ruim een week geleden raakten de Spaanse verdediger Marc Bartra van Dortmund en een agent gewond.