buitenland

Nunes treedt terug in Rusland-onderzoek

Door ANP - 06 april 2017

WASHINGTON (ANP) – Devin Nunes trekt zich voorlopig terug uit het onderzoek naar de invloed van Rusland op de Amerikaanse verkiezingscampagne ten gunste van Donald Trump. Dat heeft Nunes, de Republikeinse voorzitter van de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden, donderdag laten weten. Partijgenoot Mike Conaway zal zijn taken in dit specifieke onderzoek overnemen.

Nunes kwam in opspraak na overleg met ‘iemand’ in het Witte Huis. Hij deelde met deze functionaris, van wie hij de naam niet wil geven, vertrouwelijke informatie zonder de andere commissieleden te informeren. Dat was tegen het zere been van de Democraten, die op zijn terugtreden in deze zaak aandrongen.

Nunes voelt zich valselijk beschuldigd door ,,linkse activisten” en slachtoffer van politiek spel. Hij wil zo snel mogelijk een gesprek met het ethisch bureau van het Congres om de verkeerde conclusies uit de wereld te helpen.