buitenland

Oppositie Zuid-Afrika worstelt met Twitterrel

Door ANP - 02 april 2017

JOHANNESBURG (ANP) – De ex-leider van de Zuid-Afrikaanse Democratische Alliantie, Helen Zille, heeft voor grote ophef gezorgd door op Twitter te stellen dat het kolonialisme ook goede kanten had. De gemoederen zijn volgens de BBC zo hoog opgelopen dat Dille mogelijk uit haar partij wordt gezet.

De politica schreef eerder deze maand op Twitter dat de nalatenschap van het kolonialisme ,,niet alleen maar slecht” is. ,,Denk aan onze onafhankelijke rechters, infrastructuur, waterleidingen, etc”, stelde de partijprominent, die zo’n twee jaar geleden afzwaaide als DA-leider.

Veel Zuid-Afrikanen reageerden boos op de opmerkingen van Zille. ,,Het is een beetje als zeggen dat de Holocaust slecht was, maar dat de ingenieurs van Hitler fantastisch waren”, sneerde een beller naar een lokaal radiostation.