buitenland

O’Reilly weg als presentator bij Fox

Door ANP - 19 april 2017

NEW YORK (ANP/RTR) – Presentator Bill O’Reilly vertrekt definitief bij de Amerikaanse nieuwszender Fox News. O’Reilly wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Door het schandaal dat hierover ontstond, trokken tientallen adverteerders zich terug.

,,Na een grondig en nauwkeurig onderzoek naar de beschuldigingen, hebben het bedrijf en Bill O’Reilly besloten dat hij niet terugkeert bij Fox News Channel”, maakte 21st Century Fox, de eigenaar van de zender, woensdag bekend.

Het is voor O’Reilly (67) een val van grote hoogte. Hij is een van de bekendste gezichten op televisie. Zijn show, The O’Reilly Factor, begon in 1996 en wist sindsdien een grote schare trouwe volgers aan zich te binden. Vooral zijn conservatieve geluid en zijn directe taalgebruik kon de kijker bekoren.

New York Times

Het schandaal kwam onlangs aan het licht door een publicatie van The New York Times. Fox en O’Reilly zouden volgens de krant vijf vrouwen zwijggeld hebben betaald om te voorkomen dat ze met hun beschuldigingen naar de rechter zouden stappen. O’Reilly, die tijdens het onderzoek al op non-actief was gesteld, zegt zelf slachtoffer van karaktermoord te zijn.

Het vertrek van O’Reilly is een fikse aderlating voor Fox. De show genereerde elk jaar ruim 200 miljoen dollar aan advertentie-inkomsten.