buitenland

Petry geen lijsttrekker Duitse AfD

Door ANP - 19 april 2017

BERLIJN (ANP/DPA) – Partijleider Frauke Petry van de Duitse AfD zal geen lijsttrekker zijn van haar partij tijdens de parlementsverkiezingen in september. Dat besluit heeft ze woensdag in een videoboodschap bekendgemaakt.

Daarin zegt ze dat ze niet beschikbaar is als lijsttrekker of als lid van een team dat de lijst trekt van de rechts-populistische Alternative für Deutschland. Als reden noemt ze dat ze het belangrijk vindt dat de partij onafhankelijk van personen over belangrijke vraagstukken discussieert. Petry heeft een koers voor de partij uitgestippeld die zij dit weekeinde tijdens het congres van de AfD in Keulen in stemming wil brengen.

Tijdens dat congres zal de partij ook kiezen met welke lijsttrekker de AfD de verkiezingen ingaat. In Duitse media wordt nu de econoom Alice Weidel als grote kanshebber genoemd.