buitenland

Ploumen verwacht geen terugdraaien brexit

Door ANP - 18 april 2017

DEN HAAG (ANP) – De Britse verkiezingen die premier Theresa May heeft aangekondigd zullen niet leiden tot het terugdraaien van de brexit, verwacht minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel). ,,Zij zou geen verkiezingen hebben uitgeschreven als ze niet een hele goede kans zag om te winnen.”

May kondigde dinsdag aan dat ze op 8 juni vervroegde verkiezingen wil houden. Zij zegt een nieuw mandaat van de kiezers nodig te hebben voor de brexit-onderhandelingen met de EU. Daarbij loopt ze het risico op een nederlaag, omdat bijna de helft van de Britten bij het brexit-referendum vorig jaar tegen stemde en er nog steeds veel verzet bestaat tegen het verlaten van de EU. Maar Ploumen denkt dat het zo’n vaart niet loopt. ,,Ik houd daar geen rekening mee.”

Volgens de minister blijft het kabinet voluit inzetten op het Nederlands belang bij de brexit-onderhandelingen.