buitenland

Poetin ontvangt Tillerson

Door ANP - 12 april 2017

MOSKOU (ANP/RTR/DPA) – De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag in Moskou de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson ontvangen. Dit hebben het Kremlin en de Amerikaanse ambassade laten weten.

Tillerson is dinsdag in Moskou aangekomen voor zijn eerste bezoek als minister aan Rusland. Hij heeft woensdag zijn collega Sergej Lavrov gesproken. Die noemde het Amerikaanse beleid onder president Donald Trump ,,tweeslachtig en tegenstrijdig”. Daarna werd bekend dat er ook een ontmoeting met Poetin is ingelast. Poetin zei eerder op de dag dat de wederzijdse relaties onder de regering van president Donald Trump alsmaar slechter worden en nog beroerder zijn dan onder Barack Obama.

Poetin bekritiseerde ook de houding van NAVO-lidstaten over de kwestie Syrië. De NAVO zou Trump klakkeloos volgen met diens stelling dat de Syrische regering met gifgas gooit. Daar is volgens Poetin geen enkel bewijs voor, maar er is wel bewijs dat de Amerikanen met hun raketaanval op de luchtmacht van Syrië internationaal recht hebben geschonden.