buitenland

Politie Stockholm gaat uit van terreurdaad

Door ANP - 07 april 2017

STOCKHOLM (ANP) – De politie van Stockholm gaat er vooralsnog vanuit dat het inrijden met een vrachtwagen op een mensenmenigte een terreurdaad was. Dat meldde de Zweedse publieke omroep SVT. De vrachtwagen reed eerst door een drukke winkelstraat en boorde zich daarna in een groot warenhuis. Het zou gaan om een biertruck.

De paniek was groot, ook onder agenten die naar de plaats de onheils waren gesneld. Het publiek kreeg toegeschreeuwd ,,laat alles uit je handen vallen en maak dat je wegkomt”. De metro is gesloten en ook het Zweedse parlement is dicht. Niemand mag er in of uit.

De autoriteiten spraken rond 15.45 uur van ten minste twee doden en veel gewonden. Uitgezocht wordt wie er achter het incident zit.