buitenland

Politie tevreden over verloop congres AfD

Door ANP - 22 april 2017

KEULEN (ANP/DPA) – De Duitse politie is tot dusver tevreden over het verloop van de betogingen tegen de AfD, die zaterdag en zondag in Keulen een partijcongres houdt. Een politiechef zei dat de inzet van 4000 agenten niet overdreven is en dat dit een van de redenen is dat de protesten tegen de nationaal-populistische AfD redelijk vreedzaam verlopen.

Via diverse kanalen had de links-extremistische scene opgeroepen naar de stad te komen. Maar er zijn ook andere organisaties die betogingen tegen de AfD hadden aangekondigd, zoals de plaatselijke carnavalsvereniging. De politie had vooraf laten weten hard te zullen optreden tegen ordeverstoringen. Volgens de linkse beweging ‘Solidariteit in plaats van ophitserij’ heeft dat veel mensen ervan weerhouden zaterdag in Keulen de straat op te gaan.

Er waren enkele incidenten. Zo gooiden linkse betogers een steen door een bankgebouw. Ook raakten twee agenten gewond tijdens een confrontatie met betogers.