buitenland

President Paraguay ontslaat minister na rellen

Door ANP - 02 april 2017

ASUNCIN (ANP) – De Paraguayaanse president Horacio Cartes heeft de minister van Binnenlandse Zaken en het hoofd van de politie ontslagen. Aanleiding zijn de hevige rellen in de hoofdstad Asunción.

Woedende betogers bestormden vrijdag het Paraguayaanse parlementsgebouw uit protest tegen een geheime stemming die een herverkiezing van president Horacio Cartes mogelijk moet maken. Er werden ruim tweehonderd mensen opgepakt.

Agenten vielen zaterdag het hoofdkantoor van oppositiepartij PLRA binnen, waar ze de 25-jarige politicus Rodrigo Quintana doodschoten. Politieke leiders in Paraguay hebben het doodschieten veroordeeld en eisen een onderzoek. Vier agenten zijn aangehouden. De stemmingen over de grondwetswijziging over de herverkiezing zijn opgeschort.