buitenland

‘Realistische koers’ AfD niet in stemming

Door ANP - 22 april 2017

KEULEN (ANP/DPA) – Het is partijleider Frauke Petry van de AfD zaterdag niet gelukt om haar voorstel voor een realistische koers van de partij in stemming te brengen. De zeshonderd afgevaardigden op het partijcongres voerden een fel debat over de vraag of ze een besluit over de voorstellen van Petry moesten nemen, maar daar werd uiteindelijk van afgezien.

Petry zei op het congres dat zaterdag en zondag in Keulen wordt gehouden dat het noodzakelijk is dat de rechts-populistische groepering een realistische koers gaat volgen, omdat het beeld van de partij nu sterk zou worden bepaald door een ,,luidruchtige minderheid”. Petry zei dat de AfD voor de verkiezingen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen in mei en de landelijke verkiezingen in september moet worden klaargestoomd. Ze legde uit dat de kiezers de AfD moeten gaan zien als een partij die een reële kans heeft om aan de macht te komen en aanvaardbaar is als coalitiepartner voor andere partijen.

Eerder deze week zei Petry dat ze geen lijsttrekker van haar partij zal zijn tijdens de parlementsverkiezingen in september.