buitenland

Regering-Trump bekijkt militaire opties Syrië

Door ANP - 06 april 2017

WASHINGTON (ANP/RTR) – De Amerikaanse regering verkent de mogelijkheden van militair ingrijpen als reactie op de gifgasaanval in Syrië, die tientallen burgers het leven kostte. Washington houdt de regering-Assad verantwoordelijk voor de aanval.

Minister van Defensie James Mattis zal de opties waarschijnlijk donderdag nog bespreken met president Donald Trump in diens buitenverblijf in Mar-a-Lago in Florida. Hij heeft volgens een regeringsvertegenwoordiger in Washington al uitvoerig overlegd met de nationale veiligheidsadviseur Herbert McMaster.

CNN meldde donderdag dat Trump tegen een aantal Congresleden heeft gezegd dat hij militaire actie overweegt in Syrië als vergelding voor de inzet van chemische wapens deze week. Hij is er nog niet uit en zal pas een besluit nemen na het oordeel van Mattis te hebben gehoord. Trump noemde de luchtaanval met vermoedelijk het zenuwgas sarin een ,,gruweldaad”.