buitenland

Rellen bij pro-Trump-bijeenkomst Californië

Door ANP - 16 april 2017

BERKELEY (ANP) – Een manifestatie van aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump is zaterdag in de stad Berkeley (Californië) flink uit de hand gelopen. Er braken gevechten uit toen betogers de bijeenkomst wilden verstoren, meldt de Los Angeles Times.

Voor- en tegenstanders van de president gingen op de vuist in de buurt van het park waar de manifestatie zou plaatsvinden. Beide groepen gooien stenen en stokken naar elkaar. Ook gebruikten vechtersbazen een grote vuilnisbak als stormram en vlogen vuurwerk en rookbommen door de lucht. Meerdere mensen raakten lichtgewond.

Het was volgens de krant de derde keer in enkele maanden tijd dat de twee groepen met elkaar botsten. De aanhangers van Trump hadden dit keer versterking gekregen van bikers en andere sympathisanten, die hadden aangekondigd de anti-fascisten hard te zullen aanpakken als ze zich zouden misdragen.

De politie arresteerde volgens lokale media zeker dertien mensen.