buitenland

Relletjes bij verkiezingsbijeenkomst Le Pen

Door ANP - 17 april 2017

PARIJS (ANP/RTR) – Voorafgaand aan een verkiezingsbijeenkomst van Marine Le Pen in een concertzaal in Parijs zijn maandag relletjes uitgebroken. Zestig tot tachtig tegenstanders van het Front National, de rechts-populistische partij van de Franse presidentskandidate, demonstreerden bij de hal tegen haar komst en gooiden met stukken hout. De politie verdreef hen met traangas.

De potentiële opvolgers van Franois Hollande als president zijn begonnen aan de laatste etappe van hun campagne. De eerste ronde van verkiezingen is zondag. Le Pen en de sociaal-liberale Emmanuel Macron halen volgens de laatste peilingen de beslissende fase op 7 mei, maar de verschillen met de conservatieve Franois Fillon en de uitgesproken linkse Jean-Luc Mélenchon zijn klein.