buitenland

Russen: tientallen raketten misten de basis

Door ANP - 07 april 2017

MOSKOU (ANP/RTR) – De meeste kruisraketten die de VS afvuurden op een Syrische luchtmachtbasis hebben hun doel gemist. Slechts 23 projectielen troffen de basis, meldde het Russische ministerie van Defensie, dat volgens Russische media ook verklaarde dat de Syrische luchtverdediging zal worden verbeterd.

Amerikaanse marineschepen vuurden in de nacht van donderdag op vrijdag 59 raketten af op de Syrische basis. Het is volgens het Russische ministerie onduidelijk waar 36 van de projectielen zijn ingeslagen. Het departement toonde zich niet onder de indruk van de Amerikaanse aanval, die een ,,extreem lage” effectiviteit zou hebben gehad.

Door de aanval kwamen volgens het ministerie zeker vier Syrische militairen om het leven. Twee personen worden nog vermist. Ook zouden zes Syrische gevechtstoestellen zijn vernietigd. De Russische televisie berichtte eerder over negen vernietigde vliegtuigen.