buitenland

Saudi-Arabië krijgt immense attractiestad

Door ANP - 08 april 2017

RIYAD (ANP) – Saudi-Arabië gaat een enorme attractiestad bouwen in de buurt van hoofdstad Riyad dat in totaal 334 vierkante kilometer groot wordt. Op het landgoed komen onder meer een safaripark en een vestiging van attractiepark Six Flags. Dat heeft het Saudische persbureau SPA zaterdag bekendgemaakt. In 2018 moet de bouw beginnen, in 2022 zou het eerste deel van de attractiestad opengaan.

Volgens de Saudische plaatsvervangend kroonprins Mohammed bin Salman zal het project z’n gelijke niet kennen in de wereld. Saudi-Arabië wil met dit prestigieuze plan de economie minder afhankelijk maken van olie. De staat wordt een van de grootste investeerders in het project. Wat de kosten worden, is nog niet bekend.

In de nieuwe stad kan niet alleen worden gerecreëerd worden, er komen ook woningen. Het islamitische land wil met deze nog naamloze stad ervoor zorgen dat Riyad tot de top 100 van beste steden ter wereld gaat behoren.