buitenland

Somalische piraten overvallen Indiaas schip

Door ANP - 03 april 2017

BOSASSO (ANP/RTR) – Somalische piraten hebben in de buurt van het eiland Socotra een Indiaas vrachtzeilschip overvallen. Dat heeft een woordvoerder van de Britse dienst voor maritieme handel (UKMTO), die de commerciële vaart in de Golf van Aden coördineert, maandag gezegd. De gekidnapte boot, een traditionele ‘dhow’, was met elf bemanningsleden aan boord op weg van Dubai naar Bosasso. Het onderzoek naar de toedracht is nog gaande.

Het is het tweede voorbeeld van de nieuwe piraterij in de regio. Vorige maand enterden Somalische zeerovers, voor het eerst sinds 2012, een tanker. Ze lieten het schip gaan na een gevecht met de marine van Puntland, een autonoom deel van Somalië. De bevolking ergert zich de laatste tijd aan de vele buitenlandse vissers die hun wateren binnenkomen, ook al doen sommigen dat met toestemming van de Somalische autoriteiten.