buitenland

Spicer maakt excuses voor citaat Hitler

Door ANP - 12 april 2017

WASHINGTON (ANP) – Sean Spicer, de woordvoerder van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft zijn excuses aangeboden voor opmerkingen die hij dinsdag maakte over Adolf Hitler. ,,Het was een vergissing, ik had het niet moeten doen,” zei Spicer tegen CNN.

Tijdens de dagelijkse persconferentie zei hij dinsdag dat Rusland eens goed moet gaan nadenken over het doorgaan met het steunen van de Syrische president Bashar al-Assad. Vervolgens liet de zegsman van het Witte Huis zich ontvallen dat ,,zelfs iemand zo verfoeilijk als Hitler niet zo diep is gezonken dat hij chemische wapens inzette.” Toen Spicer gevraagd werd zich nader te verklaren, zei hij: ,,Hij (Hitler) heeft gifgas niet op dezelfde manier ingezet tegen zijn eigen volk zoals Assad. Dat hij het naar de Holocaust-centra heeft gebracht, weet ik”. Met die ‘centra’ bedoelde hij kennelijk de concentratie- en vernietigingskampen van de nazi’s.

Zijn opmerkingen leidden tot een storm van kritiek. Spicer spreekt over een blunder. ,,Ik wil me nu concentreren op Assad, dat had ik ook moeten doen. En ik zal binnen de lijntjes blijven als ik over Assad spreek.”