buitenland

Syrië-gezant VN: afschuwelijke aanval

Door ANP - 04 april 2017

BRUSSEL (ANP) – De luchtaanval met chemische wapens in de Syrische provincie Idlib is afschuwelijk. De VN-Veiligheidsraad zal bijeenkomen en gaan uitzoeken wie er verantwoordelijk voor is. Dat zei de speciale VN-gezant Staffan de Mistura dinsdag op een internationale conferentie over Syrië in Brussel.

De aanval zou rond de zestig levens hebben geëist. Hoewel de Syrische regering ontkent chemische wapens te gebruiken, stelt Frankrijk dat het regime van president Assad erachter zit.

Volgens EU-buitenlandchef Federica Mogherini, medeorganisator van de top, is ,,straffeloosheid geen optie”. Op de top komen woensdag ministers van zo’n zeventig landen en tal van internationale organisaties bijeen. Ook VN-topman António Guterres is aanwezig. ,,We moeten aan vrede en de toekomst van Syrië blijven werken’’, aldus Mogherini.