buitenland

Terreurverdachten Franse verkiezingen opgepakt

Door ANP - 18 april 2017

PARIJS (ANP/RTR) – De Franse autoriteiten hebben in Marseille twee mannen gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag tijdens de Franse presidentsverkiezingen. Dat meldden justitie en de politie dinsdag.

De politie zat sinds eind vorige week achter de twee aan. Ze werden een paar minuten na elkaar opgepakt.

De politiebron meldde dat een van de twee in de gevangenis is bekeerd tot de radicale islam. Een gehuurd appartement wordt nog onderzocht.

Frankrijk gaat zondag naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Een tweede en beslissende ronde is op 7 mei. De afgelopen twee jaar zijn in Frankrijk ruim 230 mensen omgekomen door aanslagen van islamitische militanten.