buitenland

‘Terrorist Anis Amri was lone wolf’

Door ANP - 12 april 2017

KARLSRUHE (ANP/DPA) – De Tunesische terrorist Anis Amri, die op 19 december met een gestolen vrachtwagen een bloedbad aanrichtte op de kerstmarkt in Berlijn, handelde alleen. Dat heeft procureur-generaal Peter Frank woensdag na bijna vier maanden onderzoek als vaststaand feit bekendgemaakt. Hoe de ‘lone wolf’ de Duitse hoofdstad kon ontvluchten, is echter nog steeds een raadsel.

Drie videocamera’s hebben na de aanslag, die twaalf mensen het leven kostte, opnamen gemaakt van de 24-jarige jihadist. Op de beelden is Amri te zien met een rugzak. Bovendien valt op dat hij tussendoor andere schoenen heeft aangetrokken, wat erop duidt dat hij kort na de gewelddaad nog even thuis is geweest. Hoe hij daarna in Berlijn aan de aandacht is ontsnapt, is onduidelijk.