buitenland

Trump gaat dit jaar naar China

Door ANP - 07 april 2017

PALM BEACH/PEKING (ANP/DPA) – President Donald Trump heeft in zijn buitenverblijf in Florida een uitnodiging aangenomen van zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping om China in 2017 te bezoeken. Dit heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua vrijdag op de tweede dag van Xi Jinpings bezoek aan de Verenigde Staten bekendgemaakt.

Xi Jinping zei dat hij bereid is met Trump samen te werken en de relatie te ,,verbeteren met behulp van een nieuw uitgangspunt”. Er zijn volgens Xi ,,duizend redenen voor goede Amerikaans-Chinese betrekkingen en geen enkele voor het verbreken” van die betrekkingen.

De Chinese leider is te gast in Trumps landhuis Mar-a-Lago tijdens zijn eerste bezoek aan de Republikeinse president. Trump wijkt vaak uit naar zijn ‘zuidelijke Witte Huis’, het landhuis aan de kust van Palm Beach in de staat Florida.