buitenland

Trump richt pijlen op oud-topadviseur Obama

Door ANP - 05 april 2017

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse president Donald Trump denkt dat de voormalig nationaal veiligheidsadviseur Susan Rice mogelijk de wet heeft overtreden. De topadviseur van toenmalig president Barack Obama zou volgens Fox News namen hebben opgevraagd van Trump-medewerkers die opdoken in rapporten van de inlichtingendiensten.

,,Ik denk dat dit het grootste verhaal wordt”, zei Trump volgens The New York in een interview. ,,Het is zo’n belangrijk verhaal voor ons land en de wereld. Het is één van de grootste verhalen van onze tijd.” De president verweet de media te weinig aandacht te hebben voor de rel.

Fox News meldde maandag dat Rice vorig jaar actief op zoek was naar de identiteit van mensen die banden hadden met Trump en opdoken in onderschepte communicatie tussen buitenlanders. Namen van Amerikanen worden in dergelijke verslagen geanonimiseerd, maar kunnen worden opgevraagd.

De veiligheidsadviseur zou de opgevraagde namen hebben gedeeld met een groot aantal topfunctionarissen. Inlichtingenfunctionarissen zeggen geen bewijs te hebben gezien dat Rice haar boekje te buiten ging.