buitenland

Tweede verdachte aanslag Stockholm gepakt

Door ANP - 09 april 2017

STOCKHOLM (ANP) – De Zweedse politie heeft zondag een tweede verdachte van de aanslag in Stockholm gearresteerd. Een rechter van een Zweedse rechtbank verklaarde zondag dat deze een advocaat heeft toegewezen gekregen.

Kort na de aanslag was in Zweedse media al sprake van een tweede verdachte, maar dat werd toen door de politie niet bevestigd. De eerste verdachte is een 39-jarige Oezbeek die volgens de politie achter het stuur zat van de vrachtwagen waarmee de aanslag vrijdag werd gepleegd.

De politie zoekt naar mogelijke helpers van de dader die met de truck inreed op winkelend publiek en een winkel. Door de aanslag verloren vier mensen het leven.

De politie sprak naar aanleiding van de aanslag intussen met ongeveer vijfhonderd mensen. Er zijn geen aanwijzingen dat er meer aanslagen op handen zijn, vertelde de politie zondag tijdens een persconferentie.