buitenland

Veiligheid Bayern-Real extra getest

Door ANP - 12 april 2017

MNCHEN (ANP) – De politie van München gaat de veiligheidsmaatregelen rond het duel in de Champions League van woensdag tussen Bayern München en Real Madrid nogmaals onder de loep nemen. Dat gebeurt naar aanleiding van de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund dinsdag voor de wedstrijd tegen AS Monaco. Daarbij raakten een speler en een agent gewond. Het duel werd verplaatst naar woensdag.

Een woordvoerder van de politie in München bevestigde dat de betrokkenen in de loop van de ochtend bij elkaar komen om de consequenties van de aanval te bespreken. Ook is er al contact geweest met de politie in Dortmund. ,,Vooralsnog is er geen enkele aanwijzing dat er gevaar dreigt”, aldus de woordvoerder.

Na het incident in Dortmund had de Münchener politie al besloten het hotel waar de selectie van Real Madrid verblijft extra in de gaten te blijven houden. Dat gebeurde eerder op de avond ook al omdat zich nogal wat fans bij het hotel hadden gemeld.