buitenland

Venezolaanse oppositieleider ‘uitgerangeerd’

Door ANP - 07 april 2017

CARACAS (ANP/RTR) – De Venezolaanse oppositieleider Henrique Capriles heeft vrijdag bekendgemaakt dat hij vijftien jaar lang geen politiek ambt mag bekleden. De linkse regering heeft hem uitgerangeerd in het kader van de strafexpeditie tegen andersdenkenden.

De autoriteiten beschuldigden Capriles van aanzetten tot geweld en bloedvergieten door protestacties te organiseren tegen de impopulaire president Nicolás Maduro. Het beroepsverbod zou betekenen dat Capriles zich voorlopig niet voor een derde keer kandidaat kan stellen voor het presidentschap van Venezuela, dat ondanks de olierijkdom in diepe crisis verkeert. De volgende verkiezingen zijn eind 2018.

,,SPOED: Ik deel het land en de internationale publieke opinie mee dat ik net ben ingelicht over een BAN voor 15 jaar”, twitterde Capriles, die momenteel gouverneur is van de deelstaat Miranda aan de kust.