buitenland

‘Verdachte aanslag Parijs eerder veroordeeld’

Door ANP - 21 april 2017

PARIJS (ANP) – De verdachte van de aanslag op de Champs-lysées in Parijs is volgens bronnen bij de Franse justitie in 2005 al veroordeeld tot vijftien jaar cel wegens poging tot doodslag. Hij zou indertijd hebben geprobeerd drie mensen om te brengen, onder wie twee politiemensen.

Om die reden was de man al lange tijd in het vizier van de Franse antiterreurdiensten, aldus de krant Le Parisien. Het is onbekend hoe lang de man in de gevangenis heeft gezeten. Volgens Le Parisien is de verdachte een 39-jarige Fransman. Amaq, het persbureau dat gelieerd is aan de terreurgroep Islamitische Staat meldde eerder dat de verdachte van de aanslag een Belg is met de bijnaam Abu Yousif al-Baljiki.

Door de aanslag donderdagavond op de Champs-lysées kwam een politieagent om het leven en raakten twee agenten zwaargewond. De politie schoot de dader dood.