buitenland

Verdachte Sint-Petersburg is Kirgizische Rus

Door ANP - 04 april 2017

BISJKEK (ANP/RTR) – De Kirgizische veiligheidsdienst GKNB heeft dinsdag de identiteit onthuld van de vermoedelijke dader van de aanslag in de metro van Sint-Petersburg. Het zou gaan om Akbarzjon Djalilov, een Russische staatsburger die in 1995 geboren is in de Kirgizische stad Osj.

Door de aanslag kwamen elf mensen om het leven en raakten 45 gewond. Ook de dader kwam om. Het explosief zou in zijn rugzak hebben gezeten. Volgens Russische media wordt de man gelinkt aan in Rusland verboden radicale islamitische groeperingen.

Kirgizië is een overwegend islamitisch land in Centraal-Azie. Het telt 6 miljoen inwoners en maakte vroeger deel uit van de Sovjet-Unie. Rusland en Kirgizië zijn politiek nauw met elkaar verbonden en Rusland heeft in Kirgizië een luchtmachtbasis.