buitenland

Verdachte Stockholm werd gezocht

Door ANP - 09 april 2017

STOCKHOLM (ANP) – De verdachte van de aanslag in Stockholm werd in Zweden gezocht om het land te worden uitgezet. De vier overleden slachtoffers van de aanslag zijn inmiddels geïdentificeerd. Het gaat om twee Zweden, een Belgische en een Brit, zei een politiefunctionaris zondag.

De verdachte, een 39-jarige Oezbeek, had een verblijfsvergunning in Zweden aangevraagd. De aanvraag was afgewezen en de man moest het land uit. Zaterdag werd bekend dat de naam van de Oezbeek was opgedoken in informatie die de Zweedse veiligheidspolitie had verzameld.

Volgens de Zweedse politiefunctionaris was bekend dat de verdachte sympathieën had voor extremistische organisaties zoals Islamitische Staat.

Bij de aanslag reed een vrachtwagen in op winkelend publiek en een winkel. Behalve de doden waren er vijftien gewonden.