buitenland

Verdachte volgens Zweedse premier aangehouden

Door ANP - 07 april 2017

STOCKHOLM (ANP) – De politie van Stockholm heeft een verdachte aangehouden die mogelijk achter het incident met de vrachtwagen zit in het centrum. De truck reed met hoge snelheid door een drukke winkelstraat en boorde zich in een warenhuis

,,Zweden wordt aangevallen. Alles wijst het erop dat het een terreurdaad betreft”, aldus Stefan Löfven. De premier zei dat er een verdachte is aangehouden en betuigde zijn medeleven met de slachtoffers. Volgens het Zweedse persbureau TT ligt het officiële dodental nu op drie. Minstens acht mensen zouden gewond zijn geraakt.

Ook de Zweedse koning heeft zijn medeleven betuigd met de slachtoffers en nabestaanden. ,,Ik en de hele koninklijke familie hebben met verslagenheid kennis genomen van de aanslag van deze middag in Stockholm. De achtergrond en omvang van hetgeen er is gebeurd is nog niet duidelijk. We volgens de ontwikkelingen, maar onze gedachten gaan nu al uit naar de getroffenen en hun families”, aldus koning Carl XVI Gustaf.