buitenland

VS dreigen met meer acties in Syrië

Door ANP - 07 april 2017

NEW YORK (ANP/RTR) – Het Amerikaanse kruisrakettenbombardement op een militair vliegveld in Syrië was een afgemeten stap die ,,volledig gerechtvaardigd” was na de gifgasaanval eerder deze week. Dat heeft de Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley vrijdag gezegd tijdens een spoeddebat in de Veiligheidsraad.

,,Wij zijn bereid meer te doen, maar hopen dat dit niet nodig zal zijn”, zei Haley. ,,De Verenigde Staten blijven niet toekijken wanneer chemische wapens worden gebruikt. Het is in het vitale belang van onze nationale veiligheid om de verspreiding en het gebruik van chemische wapens te voorkomen.”

Haley zei ook dat in Syrië een nieuwe fase moet ingaan, ,,naar een politieke oplossing voor dit afschuwelijke conflict”.