buitenland

Waarnemer: 2,5 miljoen stemmen ‘verdacht’

Door ANP - 18 april 2017

WENEN (ANP/RTR) – Bij het referendum in Turkije zijn mogelijk tot 2,5 miljoen stemmen ,,gemanipuleerd”. Dat zei een van de waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) dinsdag tegen de Oostenrijkse radiozender ORF.

,,Er is een verdenking dat tot 2,5 miljoen stemmen gemanipuleerd kunnen zijn”, zei Alev Korun, een Oostenrijkse parlementariër. Ze doelde op het besluit van de Turkse kiesraad om zondag ook stembiljetten zonder officiële stempel goed te keuren. Korun zei ook dat de Turkse politie twee van haar collega’s hinderde in de stad Diyarbakır.

De OVSE kwam maandag al met een kritisch rapport over de Turkse volksraadpleging. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan verwierp die kritiek. ,,Ken je plaats”, zei Erdogan richting de internationale waarnemers die hadden gesteld dat de twee kampen geen gelijke kansen hadden.